De Bruyne haalt misverstand over Hazard de wereld uit: 'Waarom denken mensen dat?'

De Bruyne haalt misverstand over Hazard de wereld uit: 'Waarom denken mensen dat?'

14-06-2018 13:32
2

Heel wat criticasters van de Rode Duivels beweren al lang dat Eden Hazard en Kevin De Bruyne niet in hetzelfde team kunnen spelen. Maar dat weerlegt De Bruyne zelf.

"Natuurlijk gaat dat", geeft hij aan op Eén. "Wij kennen elkaar al sinds we 16 zijn. We hebben altijd samen bij de nationale ploeg gezeten", zegt de middenvelder van Man City en de Rode Duivels.

"Ik weet niet waarom mensen dat denken. Misschien omdat we allebei aanvallende middenvelders zijn, maar ik speel uiteindelijk toch lager. Iedereen vergelijkt onze statistieken. Wie scoort meer? Maar dat maakt niet uit. Het belangrijkste is dat we matchen winnen", geeft De Bruyne aan.

Dat de twee niet met elkaar om kunnen gaan, is volgens De Bruyne op niets gebaseerd. "We doen het allebei goed bij onze club en komen goed overeen. Eden is altijd heel relaxed en speels. Tegen mij is dat niet anders. Als mens hebben we veel respect voor elkaar. We horen elkaar niet veel buiten de nationale ploeg. Hij heeft ook drie kinderen en een druk schema. En we wonen in een andere stad. Maar bij de nationale ploeg klikt het", zegt De Bruyne.