'Racing Genk zet vaart achter transfers en maakt nu jacht op boomlange spits'

'Racing Genk zet vaart achter transfers en maakt nu jacht op boomlange spits'

11-06-2018 14:47
6

Racing Genk wist maandag officieel Joseph Paintsil binnen te hengelen. Het vinden van een spits is de volgende prioriteit en de clubleiding heeft hiervoor de Nigeriaanse aanvaller Paul Onuachu in het vizier. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Paul Onuachu is een 24-jarige spits die momenteel uitkomt voor het Deense FC Midtjylland, dat het afgelopen seizoen als tweede eindigde in de Superliga. Onuachu kende een sterk seizoen, want de spits van 2m01 was goed voor 17 treffers in 32 optredens in alle competitie. Hij kan sowieso goede cijfers voor zijn werkgever overbruggen, want na 141 duels staat de teller op 52 goals. 

Onuachu liet zich de afgelopen seizoenen onder andere opmerken op het Europese toneel. In het seizoen 2015/16 droeg hij in de Europa League bijvoorbeeld bij aan overwinning op Club Brugge (1-3) en Manchester United (2-1). In dat laatste duel produceerde hij zelfs de winninde goal, waarmee hij voor een grote stunt zorgde.

Na hem uitgebreid te hebben gescout, zou Genk er naar verluidt alles aan doen om Onuachu naar de Luminus Arena te halen. Het Nieuwsblad weet echter nog niet te melden of Midtjylland bereid is om mee te werken aan een transfer en wat de eventuele vraagprijs zou zijn.