Vanhaezebrouck schrok bij aankomst van situatie bij Anderlecht: ''Oei''

Vanhaezebrouck schrok bij aankomst van situatie bij Anderlecht: ''Oei''

27-05-2018 07:09
10

Hein Vanhaezebrouck werd op 3 oktober van het afgelopen kalenderjaar aangesteld als hoofdcoach van Anderlecht. De oefenmeester zegt te zijn geschrokken van de situatie die hij aantrof toen hij zijn handtekening zette. Vanhaezebrouck is voelt onder Marc Coucke een compleet nieuwe dynamiek.

''Je zult mij nooit kunnen betrappen op een gebrek aan respect voor het vorige bestuur - zij mogen ongelooflijk trots zijn. Maar toen ik hier aankwam... Ik dacht bij mezelf: 'Oei, dit is het grootste voetbalinstituut van België, maar er mag wel eens aan de molen gedraaid worden'', zegt de Anderlecht-coach in gesprek met Het Laatste Nieuws. 

Vanhaezebrouck vond het de hoogste tijd voor nieuwe schwung binnen de club, maar had een overname niet verwacht bij zijn komst. ''Pas op, misschien wisten Roger Vanden Stock en Herman (Van Holsbeeck, red.) op dat moment al meer dan ik - en voelden zij: 'This is the end.' Maar tijdens de contractbesprekingen is tegen mij nooit gerept over een aanstaande verkoop van de club.''

Lees ook: Vanhaezebrouck over nieuwe transfers: "Zo'n spelers had ik niet"