HSV degradeert na 54 jaar Bundesliga, Wolfsburg-Belgen kunnen dat nog ontlopen

HSV degradeert na 54 jaar Bundesliga, Wolfsburg-Belgen kunnen dat nog ontlopen

12-05-2018 17:27

Hamburger SV is zaterdagmiddag voor de eerste keer in de clubhistorie uit de Bundesliga gedegradeerd. VfL Wolfsburg, dat met twee punten meer aan de laatste speelronde begon, won op eigen veld met 4-1 van 1.FC Köln. De zege van HSV op Borussia Mönchengladbach (2-1) was daardoor niet meer relevant. 

VfL Wolfsburg - 1.FC Köln 4-1
Wolfsburg, met een scorende Divock Origi in de basis alsook Koen Casteels, wist wat het voor de eigen fans te doen stond: winst op het reeds gedegradeerde Köln zou volstaan om directe degradatie te ontlopen. 

Die Wölfe beleefden een heuse droomstart: al na 40 seconden scoorde Josuha Guilavogui. Jonas Hector maakte namens de gasten uit Keulen gelijk, maar na de pauze ging Wolfsburg erop en erover. Divock Origi, Robin Knoche en Josip Brekalo maakten het verschil.  

Omdat nummer vijftien SC Freiburg óók won (2-0 tegen FC Augsburg) is Wolfsburg wel veroordeeld tot de nacompetitie. Daarin speelt het tegen Holstein Kiel. 

HSV - Borussia Mönchengladbach 2-1
Hamburger SV kon alleen maar hopen dat Wolfsburg onder de druk zou bezwijken. Zelf moest HSV sowieso winnen. Dat gebeurde ook, zoals zo vaak de laatste weken: na een uur voetbal tekende Lewis Holtby voor de 2-1. Het mocht niet meer deren.

De laatste jaren ontsnapte HSV meerdere keren in extremis aan degradatie, een paar keer zelfs via play-offs. Nu is het doek dus definitief gevallen voor de 'Bundesliga-Dino'. De Noord-Duitse formatie was tot vanmiddag de enige ploeg die nog nooit uit de Bundesliga (opgericht in 1963) was gedegradeerd. 

In de slotfase van de wedstrijd liep het overigens volledig uit de hand in het Volksparkstadion.