Vormer zal Club Brugge kampioen maken, hij is ronduit spectaculair

"Vormer zal Club Brugge kampioen maken, hij is ronduit spectaculair"

12-05-2018 11:51
24

Club Brugge lijkt meer dan ooit op weg naar de landstitel. Zelfs als de West-Vlamingen straks verliezen bij Standard, heeft het op de slotspeeldag nog een thuiswedstrijd tegen het kwakkelende KAA Gent om de cup te veroveren. Marc Degryse wijst op de sleutelrol van Ruud Vormer.

De Gouden Schoen worstelde even met een vormdip, maar is de laatste tijd weer allesbepalend voor Blauw-Zwart. Zo hielp de Nederlander zijn team uit een moeilijke situatie met een knappe vrije trap tegen Sporting Charleroi. "Vormer is ronduit spectaculair", aldus Degryse in Het Laatste Nieuws. "Geen enkele andere middenvelder in België staat op de foto."

Ook Hans Vanaken is een sleutelspeler binnen het voetbal van Club. Op Mambourg begon de Limburger verrassend op de bank. "De keuze van Leko om te starten zonder Vanaken vond ik gewaagd én vreemd - ik had het niet gedaan", oordeelt Degryse. "Per slot van rekening zijn het Vormer en Vanaken die Club kampioen zullen maken. Om dan één van de twee aan de kant te laten ..."