'Ex-Rode Duivel in beeld om Verheyen op te volgen als bondscoach'

'Ex-Rode Duivel in beeld om Verheyen op te volgen als bondscoach'

02-05-2018 16:08
1

De Belgische Voetbalbond zoekt naar een nieuwe bondscoach voor de nationale U19, sinds Gert Verheyen vorige week een contract ondertekende als T1 van KV Oostende. Verheyen zou wel eens opgevolgd kunnen worden door een oud-collega van bij de Rode Duivels.

Eric Van Meir zou namelijk worden overwogen voor de vacature. Volgens La Dernière Heure stuurde hij al een half jaar geleden zijn CV naar de KBVB om zijn interesse te doen in de positie van keuzeheer bij de U19. Chris Van Puyvelde, technisch directeur bij de bond, zou naar verluidt wel wat zien in het profiel van Van Meir.

Van Meir was voor het laatst actief als trainer van zijn geliefde Lierse SK, waar de clubicoon in maart 2017 werd ontslagen. De 35-voudig international is nu voornamelijk actief als analist voor Play Sports, maar Van Meir wil blijkbaar ook weer graag op het veld staan. Mocht hij Verheyen gaan opvolgen, dan is er een kans dat hij een goede bekende naast zich krijgt. Nico Van Kerckhoven, ex-ploegmaat en voormalig collega bij Lierse, zou een optie zijn voor de vacature van T2. Die plek is ook vrij, omdat Francky Van der Elst in het zog van Verheyen naar Oostende trekt.