Duitse berichtgeving tegengesproken: 'Bayern en Robben niet akkoord'

Duitse berichtgeving tegengesproken: 'Bayern en Robben niet akkoord'

12-04-2018 23:21

Arjen Robben speelt ook komend seizoen voor Bayern München. Het doorgaans goed ingevoerde BILD meldt dat de Nederlander zijn contract bij de kampioen van Duitsland gaat verlengen.

Lange tijd was het onduidelijk waar de toekomst van de voormalig aanvoerder van het Nederlands elftal zou liggen, maar nu heeft Robben toch een akkoord bereikt met Bayern over een nieuw contract, aldus BILD. Het contract van zowel Robben als Franck Ribery loopt oorspronkelijk komende zomer af, maar beide routiniers hebben na overleg met de club besloten een nieuwe verbintenis te tekenen. 

'Robbery' tekent voor één jaar bij en daarmee komt aan alle onzekerheid een einde. Eerder werd in Duitsland al melding gemaakt van de contractverlenging van Ribery, maar nu heeft ook Robben de knoop doorgehakt. Daarmee is de missie van Bayern geslaagd: de club die afgelopen weekend kampioen van Duitsland werd hoopte de ervaren aanvallers langer te kunnen behouden.

Binnen een aantal weken maakt Bayern volgens BILD het contractnieuws wereldkundig. Robben, die in oktober 2017 afscheid nam van het Nederlands elftal, had ook andere opties. Onder meer in China had men plannen om de aanvaller te verleiden voor een transfer. 

Update 23.21: Het Algemeen Dagblad ontkent de berichtgeving van BILD met betrekking tot het contract van Robben. Volgens het AD hebben er wel gesprekken plaatsgevonden tussen Robben en Bayern, maar is er van een akkoord nog geen sprake.