Van Holsbeeck reageert: ''Ik overleg nu met mijn advocaten''

Van Holsbeeck reageert: ''Ik overleg nu met mijn advocaten''

06-04-2018 12:21
12

Anderlecht en manager Herman Van Holsbeeck gaan na een samenwerking van 15 jaar uit elkaar. Vrijdagochtend werd de breuk definitief. Beide partijen moeten de zaken enkel nog financieel afhandelen. ''Ik overleg nu met mijn advocaten'', zei Van Holsbeeck in een korte reactie aan VTM Nieuws.

Het was al lange tijd duidelijk dat er onder nieuwe voorzitter Marc Coucke geen plaats meer was voor Van Holsbeeck. Coucke liet zich publiekelijk al kritisch uit over Van Holsbeeck en vanaf dag één was het de bedoeling om Luc Devroe mee te nemen vanuit KV Oostende. Coucke en Van Holsbeeck hadden in maart een onderhoud en spraken toen af om uiterlijk 6 april de knoop door te hakken. Zoals verwacht komt er een einde aan het huwelijk.

Van Holsbeeck zit vrijdag naar verwachting al niet meer op de tribune in Charleroi, maar het duurt waarschijnlijk nog even voordat Devroe officieel wordt gepresenteerd als zijn opvolger. Van Holsbeeck heeft naar verluidt nog een contract tot 2020, waardoor Coucke dat contract moet afkopen. Er zal de komende dagen met advocaten overlegd worden over de hoogte van deze cheque. Anderlecht wacht bovendien met het aanstellen van Devroe, omdat dit contractbreuk zou betekenen richting Van Holsbeeck. Overigens is Devroe achter de schermen al actief voor paars-wit.

Lees ook: Exit Vanhaezebrouck? 'Coucke en Devroe voeren gesprekken met Belgische trainer'