'Exit na 15 jaar roerige jaren: Van Holsbeeck al niet meer mee naar Charleroi'

'Exit na 15 jaar roerige jaren: Van Holsbeeck al niet meer mee naar Charleroi'

06-04-2018 12:00
11

Er werd al lange tijd gespeculeerd over de situatie van Herman Van Holsbeeck bij Anderlecht. Kersvers voorzitter Marc Coucke wil de manager vervangen door Luc Devroe. Sporza meldt vrijdagmiddag dat Van Holsbeeck inderdaad zijn bureau moet gaan opruimen.

Van Holsbeeck werd in 2003 aangesteld als manager en maakte sindsdien liefst acht titels mee. De laatste jaren was hij minder succesvol op de transfermarkt en kwam hij vaak onder vuur van de ontevreden fans te liggen. Toen Coucke werd voorgesteld als de nieuwe eigenaar van paars-wit, werd al gelijk voorspeld dat Van Holsbeeck plaats zou moeten gaan maken voor Devroe. Sporza meldt dat de dagen van Van Holsbeeck definitief zijn geteld.

Naar verluidt heeft Van Holsbeeck vrijdagochtend van iedereen afscheid genomen. Hij leverde zijn auto in en vertrok samen met zijn vrouw, die mee was gereden naar Neerpede, naar huis. Van Holsbeeck zit vrijdagavond ook niet meer op de tribune in Charleroi, als de Brusselaars daar op zoek gaan naar drie belangrijke punten.

Lees ook: 'Coucke heeft opmerkelijke plannen met Van Holsbeeck'