Exit Vanhaezebrouck? 'Coucke en Devroe voeren gesprekken met Belgische trainer'

Exit Vanhaezebrouck? 'Coucke en Devroe voeren gesprekken met Belgische trainer'

06-04-2018 07:00
17

Nu Marc Coucke de nieuwe voorzitter is, staat er heel wat te gebeuren in het Astridpark. De flamboyante zakenman gaf al een absoluut zijn stempel te drukken. Mogelijk moet zelfs Hein Vanhaezebrouck vrezen voor zijn job.

La Capitale schrijft dat Coucke en zijn toekomstige sportief directeur Luc Devroe nu al bezig zijn met de opvolging van Vanhaezebrouck. Meer nog: beide heren zouden zelfs al contacten gelegd hebben met een bekende naam. Zo lonkt Anderlecht naar Francky Dury, de trainer van Zulte Waregem.

Op papier staat er nog niks, maar volgens het Franstalige dagblad is de interesse zeer concreet. Coucke ziet in Dury dé ideale schakel om op lange termijn iets moois neer te zetten bij Anderlecht. Dra zullen beide partijen opnieuw rond de tafel zitten.

Tweede keer, goede keer
In het verleden was Dury al eens trainer bij AA Gent, maar na een jaar was zijn verhaaltje uit. Hij keerde dan maar terug naar de club van zijn hart, namelijk Zulte Waregem. Of de West-Vlaming kiest voor een nieuwe kans bij een topclub, valt nog af te wachten.