Batshuayi weer slachtoffer van racisme, maar Rode Duivel laat zich niet doen

Batshuayi weer slachtoffer van racisme, maar Rode Duivel laat zich niet doen

16-03-2018 14:34

Michy Batshuayi beleefde donderdag geen geweldige avond. Met Borussia Dortmund werd hij uitgeschakeld in de Europa League. Daarnaast was hij wederom slachtoffer van racisme/scheldpartijen, maar de Rode Duivel liet zich niet doen.

Tegen RB Salzburg kwam Dortmund donderdag niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Na de 1-2 thuisnederlaag was het dus einde oefening voor Dortmund. Bij sommige fans van Atalanta was dat het ideale moment om uit te halen naar Batshuayi. In een eerdere ronde schakelde Dortmund Atalanta uit en toen was er al een (viraal) opstootje tussen de Rode Duivel en de Italianen.

Donderdag was het weer prijs. Op Twitter kreeg Batshuayi heel wat onzin naar zijn hoofd geslingerd. Op een gegeven moment was onze landgenoot het beu en deelden op zijn eigen account de mindere fraaie geluiden.

Hij wenste de voorzitter van Atalanta nog veel succes met zijn fans. Na de eerste gebeurtenissen had  Antonio Percassi nog beweerd dat hij in het stadion geen rascisme ten opzichte van Batshuayi had waargenomen. Maar hij zich wel excuseerde, indien het was gebeurd.