Hasi maakt Club Brugge-fans nerveus: Dan krijgen ze eerste mokerslag

Hasi maakt Club Brugge-fans nerveus: "Dan krijgen ze eerste mokerslag"

Gepubliceerd: vrijdag 9 maart 2018 om 10:30vr 09-03-2018 om 10:30

Club Brugge gaat sowieso met een riante voorsprong richting Play-Off 1, maar dat geeft geen garantie op de titel. Dat weet ook Besnik Hasi. De ex-coach van Anderlecht pakte in 2014 de titel na een inhaalrace op Standard.

Standard sloot toen de competitie af met een straat voorsprong, maar werd geen kampioen. "Nu is het Club Brugge dat twaalf punten voorsprong telt, maar de situatie is vergelijkbaar met die van toen", zegt Hasi bij L'Avenir.

Hasi ziet barsten in het pantser van Club. "Club Brugge is dit seizoen indrukwekkend, maar de laatste weken namen de twijfels toch wat toe. Anderlecht moet echt in zijn kansen geloven en nu vooral proberen om een winstreeks neer te zetten."

Verbazend genoeg vindt Hasi dat een deelname van aartsrivaal Standard een voordeel kan zijn. "Anderlecht moet ook hopen dat Standard Play-Off 1 haalt. Dat is een ploeg die punten kan pakken tegen iedereen. En het moet ook hopen dat Kara Mbodj straks fit is. Hij moet in de verdediging voor stabiliteit zorgen. Dendoncker kan het daar moeilijk alleen oplossen."

Stress
Paars-wit kan Club in ieder geval heel zenuwachtig maken. "Als Anderlecht zijn eerste match in Play-Off 1 wint en Club Brugge laat punten liggen, zal de stress enorm zijn bij Club. Dat weet ik uit ervaring. Als je eerste eindigt na de reguliere competitie en de punten worden gehalveerd, krijg je immers al een eerste mokerslag."

Poll

Wordt Club Brugge kampioen?

(3058 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws