Guardiola deelt visie Vanhaezebrouck niet na City-record: 'Dat is niets waard'

Guardiola deelt visie Vanhaezebrouck niet na City-record: 'Dat is niets waard'

08-03-2018 19:03
2

Manchester City noteerde in de return tegen FC Basel in de achtste finales van de Champions League liefst 978 geslaagde passes. Een record in het miljardenbal, maar manager Pep Guardiola geeft daar helemaal niets om.

De Spaanse manager, een liefhebber van combinatievoetbal, was niet te spreken over zijn ploeg na de 1-2 nederlaag. "We vergaten aan te vallen", moppert hij, geciteerd door het ANP. "Het was passen om het passen en dat is niets waard."

City hoefde zich desondanks geen zorgen te maken na de 0-4 nederlaag in Basel. "We zijn blij dat we in de kwartfinales staan", stelt Guardiola. "We hebben een vrijwel vlekkeloze groepsfase afgewerkt en speelden de eerste wedstrijd tegen Basel heel goed. De eerste helft was nu ook prima, maar na rust vergaten we te voetballen. We speelden alleen maar de bal in traag tempo over, zonder ritme."

De uitspraken van Guardiola staan haaks op de mening van Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck, die altijd voor het meeste balbezit gaat met zijn eigen ploegen.