Manchester City laat zich na grote zege verrassen door dapper FC Basel

Manchester City laat zich na grote zege verrassen door dapper FC Basel

07-03-2018 23:05

Manchester City was na de eerste ontmoeting met FC Basel (0-4) al vrijwel zeker van een plaats in de volgende ronde van de Champions League en in de return maakten de Britten zich ook geen moment zorgen. Wel ging het thuisduel, na een vroege voorsprong, verloren: 1-2. De Zwitsers kunnen het toernooi met opgeheven hoofd verlaten. 

Manager Josep Guardiola van Manchester City liet vaste basisklanten als Kevin De Bruyne en Sergio Agüero op de bank plaatsnemen. Vincent Kompany zat zelfs niet in de selectie. Er was ook geen vuiltje aan de lucht voor de trotse koploper van Engeland, die na acht minuten de score al opende. Na een individuele actie van Leroy Sané ontving Bernardo Silva de bal, die op zijn beurt Gabriel Jesus een niet te missen kans bood: 1-0.

City liet de teugels daarna wat vieren en dat resulteerde al snel in een tegentreffer. Mohamed Elyounoussi schoot de bal met een harde schuiver achter doelman Claudio Bravo. Basel was niet van plan opnieuw overklast te worden en gaf in de tweede helft nog wat extra gas. Die inzet werd halverwege de tweede helft beloond. Michael Lang ontsnapte aan zijn directe tegenstander en schoot knap binnen, waarmee hij de gasten aan een onverwachte zege hielp. Ricky van Wolfswinkel kwam hierna nog even als invaller binnen de lijnen, maar kon zijn stempel niet drukken.