De maat is vol voor Brugse rechter: El Ghanassy moet de cel in

De maat is vol voor Brugse rechter: El Ghanassy moet de cel in

07-03-2018 15:35
6

De politierechter van Brugge heeft Yassine El Ghanassy veroordeeld tot een celstraf van zes maanden. Na liefst vijftien snelheidsovertredingen was de maat vol voor de rechtbank. Dat meldt VTM Nieuws.

El Ghanassy diende zich als dribbelaar bij AA Gent aan als een groot talent en debuteerde in 2011 bij de Rode Duivels. Het zou echter slechts bij twee optredens blijven, want daarna ging het enkel bergafwaarts met de carrière van de flankspeler. De inmiddels 27-jarige aanvaller staat momenteel onder contract bij het Franse Nantes, maar daar komt hij enkel via randzaken in het nieuws. Zoals ook nu het geval is. 

In september 2016 werd El Ghanassy geflitst met een snelheid van liefst 105 kilometer per uur ... in de bebouwde kom. El Ghanassy kreeg een fikse boete en zijn Porsche werd in beslag genomen. Hij ging echter in beroep, waarna hij zijn wagen weer terug kreeg. El Ghanassy weigerde de minnelijke schikking te betalen, waardoor de zaak bij het Brugse parket belandde.

De ex-international moest voor de vijftiende keer voorkomen, maar stuurde zijn kat naar de zitting. In afwezigheid sprak de rechter een streng oordeel uit. De maat was na al dat roekeloze rijgedrag simpelweg vol. Naast een celstraf van zes maanden krijgt de ex-speler van onder andere AA Gent en KV Oostende een boete van 6150 euro en twee jaar rijverbod. De straf valt zo hoog uit, omdat "een rijverbod en boetes weinig indruk maken", zo staat er in het vonnis. Het is overigens nog wel een vraagteken of de profvoetballer zijn celstraf effectief uit moet zitten.