Coosemans weldra naar Belgische topclub? Hij heerst

Coosemans weldra naar Belgische topclub? "Hij heerst"

07-03-2018 07:45
13

KV Mechelen hoopt zondag de redding in de hoogste klasse te kunnen vieren. Het rekent daarvoor op Colin Coosemans. Het sluitstuk van Malinwa is wekelijks één van de lichtpunten, ook Peter Vandenbempt steekt dat niet onder stoelen of banken.

Onder Yannick Ferrera was het vertrouwen wat minder, maar de laatste maanden is Coosemans uitgegroeid tot een betrouwbare doelman. "De komst van Aleksandar Jankovic bracht voor de doelman al de kentering en intussen is hij met voorsprong de beste Mechelaar", aldus Vandenbempt in Sport/Voetbalmagazine.

Cruciale save
De radioman denkt dat de prestaties van Coosemans wel eens doorslaggevend kunnen zijn. "Elke week opnieuw zorgen de reddingen van Coosemans voor extra punten. Of zoals in Luik voor een gunstiger doelsaldo met wat mogelijk een cruciale save kan zijn, op de strafschop van Razvan Marin."

Vandenbempt acht de KV-doelman dan ook klaar voor een stap hogerop. "In deze hoogst onzekere tijden straalt Coosemans rust en zelfvertrouwen uit, hij heerst in de lucht en zijn reflexen zijn straf. Bij een eventuele degradatie zal hij snel onderdak vinden, laat dat duidelijk zijn."