Refs Delferière, Vertenten en Boucaut krijgen andere rol in de Jupiler Pro League

  Refs Delferière, Vertenten en Boucaut krijgen andere rol in de Jupiler Pro League

  Gepubliceerd: dinsdag 20 februari 2018 om 15:53di 20-02-2018 om 15:53

  Dit seizoen deed de videoref zijn intrede in het Belgische voetbal. Tot nu toe kreeg niet elke match een man in het busje. Vanaf volgend seizoen is dat anders. Daarom komen er acht videorefs bij. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

  Momenteel zijn er nog maar vier videorefs in de Jupiler Pro League. Het gaat om Kris Bellon, Yves Marchand, Tim Pots en Christophe Delacour. Dat team wordt binnenkort serieus groter. Momenteel stoomt de scheidsrechtersdepartement van de Belgische voetbalbond heel wat nieuwe videorefs klaar voor het grote werk.

  Haast iedereen videoref
  De eerste twee nieuwe videorefs zijn ex-scheidsrechters Christophe Virant en Laurent Colemonts. Daarnaast worden ook heel wat huidige scheidsrechters van 1A omgevormd. Het gaat niet om de minste namen. De internationals Sebastien Delferière, Erik Lambrechts, Jonathan Lardot, Bart Vertenten, Alexandre Boucaut en Lawrence Visser zullen straks terug te vinden zijn in het busje.

  De jongeren Bram Van Driessche en Nathan Verboomen komen voorlopig niet in aanmerking. Zij zijn immers nog geen international.

  Voor alle duidelijkheid, de zes internationals en de twee jongeren blijven ook fluiten in 1A. Wel zullen ze minder te zien zijn als vierde scheidsrechter. Scheidsrechters uit 1B mogen die taak gaan uitvoeren in de toekomst.

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws