Het verdict is hard: 'Anderlecht is een puinhoop'

Het verdict is hard: 'Anderlecht is een puinhoop'

06-02-2018 08:44
9

RSC Anderlecht komt dit seizoen maar niet onder stoom. Onder René Weiler sputterde paars-wit al en ook Hein Vanhaezebrouck krijgt de ploeg niet op de rails. In Het Laatste Nieuws maakt Marc Degryse een analyse van de dolende landskampioen. 

"Anderlecht is een puinhoop. Het was de voorbije decennia de rijkste club van het land - in België kon het iederéén kopen -, maar nu moest het bedelen. Hein Vanhaezebrouck heeft gelijk als hij zegt dat zijn ploeg verzwakt uit de transferperiode gekomen is. Mede daardoor leek het team dat gisteren startte op een elftal dat net een voorbereiding achter de rug had... Ik wil maar zeggen: op díe manier is het moeilijk resultaten te boeken. En dus is Hein in zekere zin een slachtoffer", stelt Degryse in de krant. 

Toch moet de tainer van Anderlecht ook voor de spiegel gaan staan. "Let wel: Vanhaezebrouck is zeker niet zonder zonden. Zo vond ik zijn uithaal richting eigen spelersgroep na KV Mechelen ongelukkig. Het leek wel alsof vooral hij niks van schuld had aan de miserie en het enkel aan de anderen lag. Ik vraag mij af of Hein zich zijn teambuildingsactiviteiten op stage in Spanje nog herinnert. Heeft hij toen zelf meegedaan of keek hij enkel toe? Wel, op déze manier zal hij geen hecht blok vormen - hij heeft zijn spelers op zijn persconferentie belachelijk gemaakt."