Komst Morioka bijna rond? 'Waasland-Beveren lijkt handdoek te gooien'

Komst Morioka bijna rond? 'Waasland-Beveren lijkt handdoek te gooien'

29-01-2018 18:15
10

Meer dan waarschijnlijk wordt Ryota Morioka de nieuwe nummer tien van RSC Anderlecht. Dat beseffen ze ook bij zijn huidige werkgever, Waasland-Beveren. Voorzitter Dirk Huyck voelt de bui al hangen. 

"Er is vergevorderde interesse van Anderlecht voor Morioka. Hij zou ook al een persoonlijk akkoord hebben met de club. Dat maakt het voor ons iets moeilijker om de speler nog te houden. Er is wel nog geen akkoord tussen de twee clubs", meldt Huyck bij Sporza

Eerder deze winter verlieten ook al middenvelder Ibrahima Seck en trainer Philippe Clement de Freethiel. Zij kozen voor een avontuur bij KRC Genk. "We zijn uiteraard niet gelukkig. Morioka is dit seizoen één van onze vaandeldragers. Het is voor ons al de vierde uitgaande transfer in een lopend seizoen. Dat is niet evident voor een club als Waasland-Beveren", haalt de voorzitter van Waasland-Beveren zijn schouders op. 

Morioka lijkt dus op weg naar het Astridpark. "Als een speler niet meer met zijn hoofd bij de club is en al een akkoord heeft, wordt het moeilijk om die speler nog te overtuigen zijn contract uit te doen. Dat was ook bij Seck het geval."