Crisis in Bernabéu: tweede garnituur Real Madrid uitgeschakeld in Copa del Rey

24-01-2018 23:30
4

Real Madrid is klaar in de Copa del Rey. In het eigen Bernabéu blameerde de ploeg van trainer Zinedine Zidane zich tegen Leganés: 1-2.

Real Madrid won vorige week met 0-1 bij Leganés door een doelpunt in de 88ste minuut van Marco Asensio en in de return ging het niet veel makkelijker. In de eerste helft kwam de landskampioen en Champions League-winnaar op achterstand door een fenomenaal doelpunt van Eraso, die de bal in de kruising schoot na geklungel in de Madrileense verdediging: 0-1.

Na ongetwijfeld een donderspeech van Zidane in de rust kwam Real Madrid een stuk scherper uit de kleedkamer. Karim Benzema werd vrijgespeeld en stiftte de bal met veel gevoel over de Leganés-doelman. Dat leek het startschot voor een voorsprong, zeker gezien de 7-1 overwinning van Real afgelopen weekend op Deportivo La Coruña.

Niets bleek minder waar: Leganés kwam na 55 minuten zelfs weer op voorsprong. Gabriel klopte doelman Kiko Casilla. In de slotfase probeerde Zidane, die onder meer Cristiano Ronaldo en Gareth Bale thuis had gelaten, met man en macht een gelijkmaker te forceren, maar die viel niet meer door uitstekend keeperswerk van Nereo Champagne. Zidane komt daardoor verder onder druk te staan.