70-voudig Rode Duivel gelooft niet in wereldtitel: 'We staan achteraan te zwak'

  70-voudig Rode Duivel gelooft niet in wereldtitel: 'We staan achteraan te zwak'

  Gepubliceerd: zondag 14 januari 2018 om 10:31zo 14-01-2018 om 10:31

  Over exact 150 dagen gaat in Rusland het wereldkampioenschap van start. Lorenzo Staelens speelde op vier eindrondes met de Rode Duivels. Hij schat de kansen op de WK-titel niet hoog in.

  ''Neen, ik denk het niet'', antwoordt hij in De Zondag op de vraag of de Rode Duivels wereldkampioen kunnen worden. De ex-international met 70 caps achter zijn naam ziet daarvoor één belangrijke reden. ''We staan achteraan te zwak. Met Kompany, Vermaelen en Vertonghen hebben we zeker kwaliteit. Maar op de blessuregevoelige Kompany kan je niet meer rekenen'', schrijft hij Vince the Prince ook af.

  ''En wat als iemand anders uitvalt? Het is goed dat Dendoncker achteruit geschoven wordt, ook voor zijn carrière. De ambitie moet zijn: de tweede ronde halen. En dan zie je wel wie de tegenstander wordt'', tempert Staelens alvast de verwachtingen.

  Staelens kwam tijdens de drie WK's niet verder dan de achtste finales. Hij kijkt dan toch niet volmaakt gelukkig terug op zijn eigen ervaringen. ''Toch niet volmaakt gelukkig. De sterkste Belgische ploeg was die van het WK 1990 in Italië. Wij verloren toen van Engeland in de tweede ronde, een doelpunt van Platt in de laatste minuut van de verlengingen, terwijl we heer en meester waren. Dat was de grootste ontgoocheling. Ik achtte ons toen capabel om verder te geraken dan vier jaar voordien in Mexico'', baalt hij.

  Lees ook: "Kindje van vijf stak zijn middenvinger op en zei: lafaard!"

  Plaats een reactie

  zondag 14 januari 2018 om 13:38
  Staelens? Brol. In zijn tijd waren de RD heel wat minder idd. Ok onze verdediging is zwak als we geblesseerden hebben, die kunnen we niet gelijkwaardig vervangen. Maar ons goal en middenveld is Wereldklasse en onze aanval, dat is er niet ver van af. Ik zou afhankelijk vd tegenstander Lukaku of dan weer Mertens in de spits zetten. We gaan gewoon 1 goal meer moeten maken dan de tegenstander ☺️. Dat kunnen we. Ik zeg halve finale halen, dat is 't doel en binnen de mogelijkheden. Martinez aanstellen is ook wel geen surplus ;die man stond al bekend om van z'n verdediging een soepje te maken als clubtrainer.
  Vind ik leuk
  zondag 14 januari 2018 om 21:56
  Minimum halve finales, daarmee zou ik kunnen leven. Helaas moeten we dan voorbij Duitsland of Brazilië.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws