'Zulte Waregem wil verloren zoon terug in de armen sluiten'

'Zulte Waregem wil verloren zoon terug in de armen sluiten'

04-01-2018 19:04
1

Théo Bongonda brak in het seizoen 2013 - 2014 door bij Zulte Waregem. Er werd hem een grote toekomst voorspeld, maar voorlopig kon hij zich nog te weinig manifesteren. Mogelijk speelt hij zich binnenkort bij Zulte Waregem opnieuw in de kijker.

Volgens Turkse bronnen wil Zulte Waregem Bongonda deze winter terug naar de Gaverbeek halen.  Essevee zou al aan het onderhandelen zijn met Celta de Vigo, de huidige broodheer van Bongonda. De Spanjaarden zouden niet weigerachtig tegenover een tijdelijke overgang zijn. 

In januari van 2015 verkocht Zulte Waregem Bongonda aan Celta de Vigo. In Spanje kreeg hij in het begin de nodige kansen, maar dit seizoen was er geen plaats meer voor de 22-jarige aanvaller. Op huurbasis trok hij naar Trabzonspor. Het avontuur in Turkije mislukte tot nu toe. Bongonda mocht in de competitie amper drie keer opdraven. 

Het was de bedoeling dat Bongonda tot het einde van het seizoen bij Trabzonspor ging blijven, maar nu lijkt er dan toch een uitweg in de maak voor de Belgische aanvaller.