De polonaise houdt zich klaar: Anderlecht wordt een club met veel ambiance

De polonaise houdt zich klaar: "Anderlecht wordt een club met veel ambiance"

03-01-2018 18:19
8

Nog een paar maanden en Marc Coucke is de nieuwe voorzitter van RSC Anderlecht. Toen de huidig voorzitter van KV Oostende op een persconferentie zijn komst bevestigde, beloofde hij zich in Brussel meer sereen te gedragen aan de kust. Daar gelooft niet iedereen in.  

Sport/Voetbalmagazine zocht Eddy Vergeylen op. "Marc zal eerst de kat uit de boom kijken en dan zal hij zich profileren. Je moet niet denken dat Marc zich aan Anderlecht zal aanpassen. Het zal omgekeerd gaan. Het zal Anderlecht zijn dat zich aan Coucke zal aanpassen", aldus de erevoorzitter van KV Oostende.

Ook de voorganger van Coucke bij KVO, Yves Lejaeghere, meent dat Anderlecht zich zal moeten aanpassen aan Anderlecht en niet omgekeerd. "Zijn grootste kwaliteit is dat hij zich door niemand de les laat lezen. Iedereen denkt dat hij geen polonaise durft te organiseren op Anderlecht? Ga over een jaar maar eens kijken. Anderlecht zal niet meer het Anderlecht zijn wat het voorheen was, het wordt een club waar veel ambiance zal zijn."