Broos liep nieuwe job als bondscoach mis: Hij hielp het naar de knoppen

Broos liep nieuwe job als bondscoach mis: "Hij hielp het naar de knoppen"

03-01-2018 14:19
3

Hugo Broos zit momenteel zonder werk na zijn ontslag bij Kameroen. Hij houdt al zijn opties open en kon onder meer naar Zuid-Afrika, zo vertelt hij aan Sport.Voetbalmagazine.

In Afrika moet je opletten met managers, zo weet Broos. 'Gino Laureyssen, een Belg die in Zuid-Afrika woont, belde mij op en vroeg mij of het mij zou interesseren om coach van Zuid-Afrika te worden. Ik zeg: ja, maar ik ben onder contract bij een andere manager. Maar dat was geen probleem. 'We zullen samenwerken', verzekerde hij mij."

Die samenwerking liep echter snel mis. "Wat later stuurt een vriend die in Zuid-Afrika woont mij een bericht: 'Skype? Urgent!' We skypen en hij zegt: hier staat in de krant dat uw manager, Gino Laureyssen, 25 procent commissie op uw contract vraagt. Zo hielp die dat dus naar de knoppen..."

Broos weet niet of hij nog terugkeert naar Afrika. "Ik sprak toen ook met Ghana, maar die besloten een lokale coach te nemen. In Kameroen zegden ze mij trouwens na de Afrika Cup: 'Wegwezen, want nu gaat de miserie beginnen.' Zo is het uiteindelijk ook verlopen."