Chelsea haalt hard uit, andere Rode Duivels sluiten 2017 zonder zege af

30-12-2017 18:04

Chelsea heeft zaterdagmiddag een klinkende zege geboekt. Thibaut Courtois hield voor de vierde keer op rij zijn doel schoon en zag zijn ploegmaats liefst vijf keer het net vinden: 5-0.

Chelsea, dat het zonder bankzitter Eden Hazard deed, had een gemakkelijker middag. Stoke City was nooit een partij. Dankzij een kopbal van Antonio Rüdiger en een afstandsknal van Danny Drinkwater stond er al na tien minuten een stand van 2-0 op de borden. Pedro, Willian (uit een penalty) en Davide Zappacosta tilden de score in het vervolg van de wedstrijd naar 5-0. Michy Batshuayi viel twintig minuten voor tijd in.

Liverpool had het een stuk lastiger tegen Leicester City. The Reds begonnen, met de nog niet speelgerechtigde Virgil van Dijk als aandachtig toeschouwer, dramatisch aan de wedstrijd. Riyad Mahrez ontsnapte al na drie minuten spelen aan de buitenspelval en bood Jamie Vardy een niet te missen kans: 0-1. Na de theepauze stond Salah echter op: de Egyptenaar maakte de gelijkmaker na een schitterende hakbal van Sadio Mané en draaide een kwartier voor tijd weg bij zijn bewaker Harry Maguire om vervolgens de winnende treffer binnen te schieten.

Christian Kabasele leed met Watford een pijnlijke nederlaag versus lantaarndrager Swansea City. Het duel leek op een 1-1 remise af te stevenen, maar in blessuretijd zorgde de Nederlander Luciano Narsingh voor een grote verrassing door in de rebound de volle buit binnen te halen. Bij Huddersfield Town - Burnley kwamen met Laurent Depoitre en Steven Defour nog twee landgenoten in actie. Het duel eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.