Premier League-hekkensluiter ontslaat manager: 'Dit was het laatste wat we wilden'

Premier League-hekkensluiter ontslaat manager: 'Dit was het laatste wat we wilden'

20-12-2017 21:25

Swansea City heeft per direct afscheid genomen van manager Paul Clement. De Welshe hekkensluiter van de Premier League, waar Erwin Mulder, Mike van der Hoorn, Leroy Fer en Luciano Narsingh onder contract staan, heeft het besluit woensdagavond medegedeeld via de officiële kanalen.

De positie van de 45-jarige Brit stond al langere tijd onder de druk. The Swans verloren maandagavond met 3-1 op bezoek bij Everton en wisten in de laatste tien competitieduels slechts één keer te winnen. Clement nam vlak na de jaarwisseling het roer over van Bob Bradley en wist Swansea City vervolgens naar handhaving te leiden. Die lijn kon hij in het nieuwe seizoen echter niet doortrekken.

Voorzitter Huw Jenkins laat weten dat hij de beslissing betreurt. "Dit was het laatste wat we wilden doen, maar we konden dit niet langer laten gebeuren. Ik heb persoonlijk een uitstekende band met Paul en we zijn allemaal verrast dat het dit seizoen niet loopt zoals we voor ogen hadden. We wensen Paul het beste voor de toekomst."