Hanni doet veel te weinig als kapitein, geen mentaliteit à la Vormer

"Hanni doet veel te weinig als kapitein, geen mentaliteit à la Vormer"

17-12-2017 23:08
11

Bij RSC Anderlecht wordt het een week herbronnen na de blamage op het veld van Club Brugge (5-0). Analist Marc Degryse maakte na afloop van de topper brandhout van Sofiane Hanni, die in zijn ogen een kapitein onwaardig is.

Hein Vanhaezebrouck zou de Algerijn dan ook zo snel mogelijk aanvoerder af moeten maken, aldus de voormalige Gouden Schoen. "Al is het maar om hem te bevrijden. Hij is geen aanvoerder in mijn ogen. Niet in zijn gedrag, maar zeker ook niet in zijn prestaties. Als kapitein zover wegzakken, dan heb je een probleem. Je kan al eens een mindere wedstrijd hebben als kapitein, maar je moet toch altijd bij de betere van je ploeg zijn", luidde zijn analyse bij Play Sports.

Degryse trekt de vergelijking met iemand die volgens hem wél alles uitstraalt wat een aanvoerder nodig heeft: Ruud Vormer. "Je moet je ploeg op één of andere manier meetrekken, ofwel door een mentaliteit à la Vormer, ofwel door goals en assists. Hanni doet véél te weinig. Hij wordt vandaag al na een uur vervangen, dat hoort niet. Vorige week tegen Charleroi was hij ook niet goed. Ik vind dat te weinig om kapitein van Anderlecht te blijven", besluit hij.