De Bilde haalt Anderlecht helemaal onderuit: Er is geen kwaliteit

De Bilde haalt Anderlecht helemaal onderuit: "Er is geen kwaliteit"

11-12-2017 19:20
8

RSC Anderlecht kent geen al te best seizoen. De ploeg is uitgeschakeld in Europa en de Beker en staat pas op een derde plek in de competitie. Gilles De Bilde ziet heel wat problemen.

Anderlecht ging zondag nog met 1-3 onderuit tegen Charleroi. De ex-speler van Anderlecht weet hoe het komt dat paars-wit het zo moeilijk heeft. "De kwaliteit is er niet, simpel. De offensieve, creatieve mensen geven niet thuis of zijn er gewoon niet", zegt hij bij VISTA!.

"Bij Anderlecht mag je toch veel meer verwachten. Tegen PSG en Bayern lukte het, omdat ze ruimte kregen. In België krijg je dat niet en dat ze niet tegen een ploeg uit de top zes konden winnen? Dat zegt alles: ze kunnen niet anders dan in januari de transfermarkt op te gaan", klinkt het.

Wesley Sonck begrijpt niet helemaal hoe het komt dat Anderlecht zo slecht bezig is. "Henry Onyekuru was vorig jaar mede-topschutter, Hanni twee jaar geleden Profvoetballer van het Jaar, Teodorczyk vorig topschutter… Het kan toch niet dat die spelers dat kwijt zijn? Stanciu is ook zo iemand… Ik denk dat je van sommige jongens afscheid moet nemen."