OFFICIEEL: Dortmund schuift Bosz opzij en stelt direct opvolger aan

OFFICIEEL: Dortmund schuift Bosz opzij en stelt direct opvolger aan

10-12-2017 12:22

Het is officieel einde verhaal voor Peter Bosz bij Borussia Dortmund. Na iets meer dan 160 dagen in dienst bij de Bundesliga-grootmacht is de trainer op straat gezet. Het nieuws werd zondagmiddag bekend gemaakt op een persconferentie.

Na een prima seizoensstart ging het de laatste maanden steeds slechter met Dortmund in de Bundesliga en Europa. De laatste competitiezege dateert van eind september. Zaterdagmiddag werd er in eigen huis verloren van degradatiekandidaat Werder Bremen.

Peter Stöger staat tot het einde van het seizoen aan het roer in het Signal Iduna Park, meldt Dortmund. Hij was ook aanwezig op de persconferentie. De Duitse oefenmeester werd deze maand ontslagen bij hekkensluiter FC Köln. Het is volgens BILD de bedoeling dat Stöger ná het seizoen plaats maakt voor Julian Nagelsmann, succestrainer van TSG Hoffenheim.

Vorige week, na het gelijkspel tussen Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund (1-1), sprak de leiding van Dortmund nog het vertrouwen uit in Bosz. Blijkbaar is enkele dagen later toch de conclusie getrokken dat een langere samenwerking geen zin eer heeft. Dortmund staat na 15 speelrondes in de competitie al 13 punten achter op koploper Bayern München.

Afgelopen zomer kwam Bosz over van Ajax. Met die club behaalde hij de Europa League-finale. Hij kon deze knappe prestatie dus geen vervolg geven in Duitsland.