OFFICIEEL: Musonda verandert van gedachte en tekent nieuw contract bij Chelsea

OFFICIEEL: Musonda verandert van gedachte en tekent nieuw contract bij Chelsea

08-12-2017 20:00
2

Verrassend nieuws uit Londen. Charly Musonda Jr. heeft vrijdag zijn handtekening onder een nieuw contract bij Chelsea gezet. Dat maakten The Blues bekend via een officieel persbericht.

Chelsea heeft zijn contract opengebroken en verlengd tot en met medio 2022, nadat zijn vorige verbintenis tot en met 2022 liep. Het nieuws komt toch als een verrassing, want onze 21-jarige landgenoot zou niet tevreden zijn met zijn situatie. Musonda Jr. zou open hebben gestaan voor een transfer en het bestuur hebben laten weten geen nieuw contract meer te willen tekenen. Uiteindelijk is hij dan toch van gedachte veranderd. Mogelijk heeft Chelsea hem een uitleenbeurt in het vooruitzicht gesteld.

Musonda wil namelijk meer spelen, nadat hij dit seizoen in alle competities pas tot 193 minuten kwam. Antonio Conte liet hem op augustus debuteren in de Community Shield, maar nadien bleven zijn speeltijd beperkt. Dat zorgde voor veel frustratie bij de ongeduldige Musonda, die met een boos bericht op Instagram voor de nodige ophef zorgde. Conte riep hem op het matje, zonder hem daarna te laten vallen. Ondanks deze moeilijk periode blijft het voormalige wonderkind van Anderlecht toch de Engelse topclub trouw.