De speler die Guardiola het liefste wil is Andreas Christensen van Chelsea

"De speler die Guardiola het liefste wil is Andreas Christensen van Chelsea"

03-12-2017 16:14

In Engeland doet dit weekend een opvallend gerucht de ronde: Manchester City heeft belangstelling voor Chelsea-verdediger Andreas Christensen.

City-manager Pep Guardiola investeerde in de zomer veel geld in zijn verdediging met de komst van onder meer Kyle Walker en Benjamin Mendy, maar wil door de hamstringblessure van John Stones nog een centrale verdediger aan zijn selectie toevoegen. Christensen zou in het pulletje vallen.

Pat Nevin, voormalig spits van Chelsea, hielp het gerucht dit weekend de wereld in. "Ik heb het deze week gehoord en ik weet niet of het waar is. Maar: de speler die Guardiola het liefste wil is Andreas Christensen van Chelsea", aldus Nevin bij Newstalk. "Of het hem gaat lukken, is de vraag. Maar het staat buiten kijf dat Christensen een geweldige verdediger is."

De 21-jarige Christensen staat tot de zomer van 2021 onder contract bij Chelsea en is dit seizoen uitgegroeid tot een vaste waarde. Ook in de laatste competitiewedstrijd van Chelsea, thuis tegen Newcastle United, behoorde de Deense stopper tot de beste spelers op het veld.

 

Good fight, on to the next #blues #cfc

Een bericht gedeeld door Andreas Christensen (@andreaschristensen3) op