WK-LOTING: Dit is op papier de zwaarste poule voor de Rode Duivels

WK-LOTING: Dit is op papier de zwaarste poule voor de Rode Duivels

01-12-2017 14:05
3

Het wachten is eindelijk voorbij! Vanaf 16u00 vindt in Moskou de loting voor het wereldkampioenschap van 2018 plaats. VoetbalPrimeur.be neemt alvast het meest gunstige en ongunstige resultaat voor de Rode Duivels door.

Lees ook: WK-LOTING: Dit is de ‘makkelijkste’ poule voor de Rode Duivels
Lees ook: LIVE! Volg de loting voor het WK 2018 HIER!

De 32 landen zijn op basis van de FIFA-wereldranglijst van oktober in vier potten verdeeld. De Rode Duivel behoren tot de hoogst geklasseerde landen en zitten in pot 1, waarmee het groepshoofd is. Zodra ons land een poule is aangewezen, zal het gekoppeld worden aan de overige drie tegenstanders.

Daarbij tellen een paar regels. Zo kunnen landen van hetzelfde continent, met uitzondering van Europa, niet bij elkaar in de poule komen. Voor Europese landen geldt wel een maximum van twee per poule. Onder deze regels is duidelijk wat op basis van ranking de zwaarste groep voor de Rode Duivels kan worden.

Pot 2
Uit pot 2 wil natuurlijk iedereen grootmacht Spanje ontlopen. De wereldkampioen van 2010 is de huidige nummer 6 van de ranglijst. In oktober stond Spanje echter nog op plaats acht, terwijl er in pot 1 maar plaats was voor de beste zeven landen van de FIFA-ranking. Rusland, de nummer 65 van de wereld, is als gastland automatisch groepshoofd. Spanje viel zo dus net buiten de boot.

Pot 3
Denemarken (12), Zweden (18) en IJsland (22) zijn op papier de zwaarste tegenstanders vanuit pot 3. In een Spanje-scenario is er echter geen plaats meer voor een Europees land in de poule van België. Na het genoemde trio is Senegal het hoogst geplaatste land. Senegal, dat voor het eerste sinds 2002 weer van de partij is, staat momenteel 23e. Bij Senegal is Anderlecht-verdediger Kara Mbodji een bekend gezicht.

Pot 4
In pot 4 zitten de ‘makkelijkste’ opponenten, maar er zitten wel degelijk pittige tegenstanders tussen. Australië (39) is er daar één van en zou theoretisch de zwaarste poule voor de Rode Duivels compleet maken. Eerste doelman Mathew Ryan (ex-Club Brugge/Genk) en reservekeeper Danny Vukovic (Racing Genk) gaan met grote waarschijnlijkheid met de Socceroos naar Rusland.

Dit is op papier. Wat is volgens jou de zwaarste poule voor de Rode Duivels? Laat het weten in de comments!