WK-LOTING: Dit is de ‘makkelijkste’ poule voor de Rode Duivels

WK-LOTING: Dit is de ‘makkelijkste’ poule voor de Rode Duivels

01-12-2017 13:36
4

Het wachten is eindelijk voorbij! Vanaf 16u00 vindt in Moskou de loting voor het wereldkampioenschap van 2018 plaats. VoetbalPrimeur.be neemt alvast het meest gunstige en ongunstige resultaat voor de Rode Duivels door.

Lees ook: LIVE: Volg de loting voor het WK 2018 HIER!

De 32 landen zijn op basis van de FIFA-wereldranglijst van oktober in vier potten verdeeld. De Rode Duivel behoren tot de hoogst geklasseerde landen en zitten in pot 1, waarmee het groepshoofd is. Zodra ons land een poule is aangewezen, zal het gekoppeld worden aan de overige drie tegenstanders.

Daarbij tellen een paar regels. Zo kunnen landen van hetzelfde continent, met uitzondering van Europa, niet bij elkaar in de poule komen. Voor Europese landen geldt wel een maximum van twee per poule. Onder deze regels is duidelijk wat op basis van ranking de makkelijkste groep voor de Rode Duivels kan worden.

Pot 2
Naast landen als Spanje en Engeland, kan vanuit pot 2 ook Peru getrokken worden. Toch is volgens de FIFA-ranking Uruguay de minste zware opponent. Hoewel Uruguay knap tweede werd in de Zuid-Amerikaanse kwalificatie, is het land van onder andere Edinson Cavani en Luis Suarez slechts de nummer 21 van de wereld.

Pot 3
Iran (32) zou de volgende ‘gunstige’ opponent voor onze nationale ploeg moeten zijn. De Iraniërs kenden wel een soevereine voorronde en waren na Brazilië het tweede land dat zich via de kwalificatie wist te plaatsten voor het WK. Iran is voor de vierde keer van de partij, maar geraakte op het eindtornooi nog nooit voorbij de groepsfase. Van de negen duels op het WK wist Iran er ook amper één te winnen (2-1 versus te Verenigde Staten in 1998).

Pot 4
Aangezien Zuid-Korea (59) en Saoedi-Arabië (63) niet in één poule met Iran kunnen komen, zou Panama (59) de minst zware poule van de Rode Duivels vervolledigen. Panama is net als IJsland een debutant op de WK-eindronde. Panama won op de slotdag in extremis van Costa Rica waardoor het geschiedenis schreef. De sensationele prestatie ging ten koste van de Verenigde Staten. Toch zou de ploeg geen probleem voor de Rode Duivels moeten opleveren.

Dit is op papier. Wat is volgens jou de makkelijkste poule voor de Rode Duivels? Laat het weten in de comments!