'Turken doen moeilijk in mogelijk droomscenario van Anderlecht'

'Turken doen moeilijk in mogelijk droomscenario van Anderlecht'

04-11-2017 07:12
4

Anderlecht is op zoek naar doelpunten. De laatste dagen werd het daarvoor in verband gebracht met Aleksandar Mitrovic, maar Het Nieuwsblad acht de kans klein dat Mitrogoal terugkeert naar het Astridpark.

Drie seizoenen geleden verliet Mitrovic Anderlecht voor Newcastle. In de Premier League had de Serviër een basisplaats, maar kon hij de club niet behoeden voor de degradatie. Vorig seizoen in de The Championship deed Mitrovic ook nog regelmatig mee. Dit jaar – na de promotie – rekent Rafael Benitez haast niet meer op de aanvaller. Tijdens de winter mag hij dan ook weg.

Newcastle betaalde destijds circa 18 miljoen euro voor Mitrovic. De Engelse club wil een groot deel van dat bedrag recupereren. Daar wringt het schoentje voor Anderlecht. Paars-wit kan en wil een dergelijk hoog bedrag niet op tafel leggen. Zelfs de helft lijkt al te hoog gegrepen voor de Belgische landskampioen.

Turken op de loer
Een uitleenbeurt kan in principe wel, maar daar denkt Newcastle momenteel volgens de krant nog niet aan. Pas als er onvoldoende interesse is, mag Mitrovic op huurbasis weg. Aan interesse zou er – helaas voor Anderlecht – geen gebrek zijn. Fenerbahçe deed al een eerste bod op de Serviër. Dat werd niet aanvaard, maar de Turken blijven wel een concrete piste.