Sensatie van KV Mechelen wordt beloond met schitterend nieuws

Sensatie van KV Mechelen wordt beloond met schitterend nieuws

31-10-2017 13:15

KV Mechelen heeft momenteel nog altijd de rode lantaarn in handen, maar het is niet allemaal kommer en kwel Achter De Kazerne. Met Hassane Bandé heeft het een echte sensatie in huis, en dat is ook opgemerkt in zijn thuisland.

De amper negentienjarige Bandé heeft al zeven doelpunten gemaakt dit seizoen. Het heeft KV Mechelen niet veel vooruit kunnen helpen, maar de bondscoach van Burkina Faso heeft toch een oogje op hem. Maandag vierde hij twee keer feest: hij werd negentien jaar én kreeg zijn eerste selectie voor de nationale ploeg.

Op 14 november speelt Burkina Faso nog een WK-kwalificatiematch, Kaapverdië is dan de tegenstander. Burkina Faso heeft enkel nog een mathematische kans in zijn poule, want Senegal staat twee punten voor en speelt thuis tegen Zuid-Afrika. Dat land is al uitgeschakeld.

Bandé komt helemaal uit het niets, want vorig seizoen speelde hij nog bij een voetbalschool in zijn thuisland. Hij mocht eerder al testen bij Anderlecht, maar werd doorgestuurd. Bij KV Mechelen kan hij zijn kunnen wél bewijzen.