Anderlecht gefileerd: ''Ze hebben opnieuw een paar stappen achteruit gezet''

Anderlecht gefileerd: ''Ze hebben opnieuw een paar stappen achteruit gezet''

23-10-2017 14:10
5

Anderlecht en Hein Vanhaezebrouck werden bedolven onder complimenten na de eerste twee optredens onder de nieuwe coach. Anderlecht blijkt echter nog veel werk aan te winkel te hebben. Dat zag ook Peter Vandenbempt na de 0-1 nederlaag tegen Racing Genk.

''Stuivenberg had een goed plan om Anderlecht uit zijn spel te halen en het niet te laten opbouwen. De spelers van Anderlecht vonden blijkbaar geen oplossingen. Ze misten overzicht en overleg, vergaten de aanwijzingen van hun coach en maakten veel technische fouten'', is Vandenbempt scherp in zijn analyse op Radio 1.

Na afloop van de match was de meeste kritiek gericht op Lukasz Teodorczyk, die hopeloos uit vorm is en zijn frustatie uitte door na te trappen. Vandenbempt denkt dan ook niet de de Pool de juiste spits voor Vanhaezebrouck is. ''Heel veel spelers haalden individueel ook hun niveau niet, met voorop Teodorczyk. De kampioenenmaker van vorig jaar blijft op de dool. En in het systeem van Vanhaezebrouck is een balvaste targetspits heel belangrijk.'' Het Laatste Nieuws verwacht dat er in januari al een nieuwe centrumspits komt.

Vandenbempt oordeelde tot slot dat Anderlecht nog naar stabiliteit moet zoeken onder Vanhaezebrouck. ''Zo denk ik dat Vanhaezebrouck twee keer verrast is in zijn eerste competitiewedstrijden: in Mechelen omdat zijn spelers al zo konden spelen na nauwelijks twee trainingen en nu in negatieve zin omdat ze opnieuw een paar stappen achteruit hebben gezet.