De Mos vreest voor het Belgische voetbal: Zijn een B-land geworden

  De Mos vreest voor het Belgische voetbal: "Zijn een B-land geworden"

  vrijdag 20 oktober 2017 om 18:35

  Het dreigt een Europees rotjaar te worden voor België. Niet alleen zijn er nog maar twee clubs actief in Europa, ze sprokkelen ook amper punten. Aad de Mos vreest toch wat voor het Belgische voetbal.

  Tientallen jaren geleden stonden Belgische clubs nog in Europese finales. Dat lijkt nu wel heel veraf. "De resultaten van de Belgische clubs zullen nooit meer goed zijn. Zelfde met de Nederlandse clubs, hoor. Anderlecht staat met 0 op 9, Feyenoord ook - wij zijn B-landen geworden. Kansloos door de oliedollars en monarchen uit Rusland", zegt hij aan Het Laatste Nieuws.

  Volgens hem moeten Belgische clubs ook op niets meer hopen. De glorie gaat naar een paar clubs. "Het spannendste aan de Champions League is voor ons de loting. Zelfs mijn buurvrouw, die niets van voetbal kent, kan op voorhand de clubs aanduiden die de knock-outfase zullen bereiken: Barcelona, Real, Chelsea, PSG, Man City... Het zullen geen clubs uit Rotterdam, Brussel of Qarabag zijn", aldus de Nederlander.

  Poll

  Haalt een Belgische club ooit nog een Europese finale?

  (277 stemmen)

  Plaats een reactie

  ketje55 +2074
  vrijdag 20 oktober 2017 om 18:39
  De Mos is eindelijk op aarde aangekomen??? België is al sinds de jaren 90 een B-land, eikel. Voor de rest doet hij alsof hij alles weet.
  Vind ik leuk
  freeman +10959
  vrijdag 20 oktober 2017 om 18:47
  Is idd zo al een tijdje aan de gang ! Maar wat wil je als al onze " sterspelers " naar die sterkere competities vertrekken ? Vroeger bleven de Lamberts, Ceulemansen en de VanHimstsen heel hun carrière in ons land spelen , met als resultaat toch enige finales ! Die tijd is dan ook lang verleden tijd ......
  Vind ik leuk
  Mckenzie +3670
  vrijdag 20 oktober 2017 om 19:22
  Het is vooral intriest. Ooit hadden we drie ploegen in de halve finales van de drie europacups. In 78 twee finalisten Club in EC I, Anderlecht in EC II. In 83 nog versloeg Anderlecht Barcelona in de halve van EC III, Benfica in de finale. Mechelen won nog in 89. Ondenkbaar geworden. Geld is de enige oorzaak. Tonnen geld. Intriest is het.
  [Reactie gewijzigd op vrijdag 20 oktober 2017 om 19:27]
  Vind ik leuk
  Joesay +664
  zaterdag 21 oktober 2017 om 09:49
  Vanaf dat diene financial fairplay is ingeroepen zie je toch al een verschil... de spelers zoals een neymar en mbappe worden voor minder gekocht enzo.. ja da werkt echt wel goed dat systeem
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  De Mos vreest voor het Belgische voetbal: "Zijn een B-land geworden"