Belgische teams presteren ondermaats, zwakste Europese jaar sinds langs

Belgische teams presteren ondermaats, zwakste Europese jaar sinds langs

20-10-2017 09:30
1

De Belgische ploegen laten het momenteel wat afweten in Europa. Anderlecht en Zulte Waregem wisten in drie speeldag samen amper één schamel puntje te verzamelen. Het was geleden van de jaren zestig dat Belgische teams zo zwak presteerden in Europa. 

Anderlecht kon nog geen enkel puntje sprokkelen in de Champions League, Zulte Waregem behaalde donderdagavond zijn eerste gelijkspel in de Europa League. KV Oostende, KAA Gent en Club Brugge speelden voorrondes, maar zij konden niet doorstoten naar de groepsfase. Zelfs landen als Macedonië en Kazachstan scoren betere punten op het Europese toneel.

Wat met de Belgische coëfficiënt? 'Die zal een duik nemen, maar niet genoeg om ons land in het seizoen 2019-2020 die ene rechtstreekse CL-deelnemer en EL-deelnemer af te nemen. Daarvoor staat het sterke vorige seizoen garant', klinkt het nog optimistisch bij Het Nieuwsblad.

Het is toch eigenaardig dat de Belgische clubs zo slecht scoren, gezien de vele buitenlandse spelers. 'Het is schrijnend om vast te stellen dat ondanks het grote aantal buitenlanders – 60 procent – de Belgische clubs er niet in slagen standvastige prestaties in Europa af te leveren', besluit de krant.