Sporting Lokeren sleept in de slotfase nog punt uit de brand

Sporting Lokeren sleept in de slotfase nog punt uit de brand

14-10-2017 21:47

Sporting Lokeren en STVV hebben de punten gedeeld. Op Daknam leek STVV op weg naar een zege, maar Söder dacht daar helemaal anders over.

In de eerste helft kon Lokeren na tien minuten al een goal vieren, maar de vreugde was van korte duur. Het kopbaldoelpunt van Miric werd afgekeurd voor een duwfout. STVV draaide de duimschroeven rond het halfuur aan, maar Verhulst en de lat hielden de Truienaars van een doelpunt. 0-0 was een logische ruststand in een weinig hoogstaande eerste helft.

De tweede helft bracht al meteen beterschap. Legear bediende Botaka en die faalde niet: 0-1 voor STVV. Veel gemor op Daknam, maar een echt offensief kwam er niet van Lokeren. Enkel invaller Benchaib kon Pirard nog even testen. Het leek een zege te gaan worden voor STVV, tot Söder in de slotfase uit het niets gelijkmaakte. Een welkom punt voor de Waaslanders. Kitsiou pakte in de slotfase nog zijn tweede geel.

STVV blijft zo achter met een 1 op 9, maar staat voorlopig wel nog vijfde. Lokeren staat voorlopig negende met een teleurstellende 11 op 30.