'Had ik geweten dat ik zoveel kak over mij ging krijgen, tekende ik niet voor KVO'

'Had ik geweten dat ik zoveel kak over mij ging krijgen, tekende ik niet voor KVO'

14-10-2017 07:51
3

Nicolas Lombaerts heeft nog niet veel plezier beleefd aan zijn terugkeer naar België. De verdediger werd met grote trom aangetrokken door KV Oostende, maar kon nog niet helemaal overtuigen. Er was dan ook al heel wat kritiek op hem.

De verdediger is nog niet bespaard gebleven van de kritiek. Als hij eerder had geweten dat hij zoveel kritiek ging krijgen, keerde hij misschien niet terug naar België. "Eerlijk, dan had ik misschien eerst nog elders getekend", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

"Ik beklaag me mijn keuze niet, hé. Ik speel graag voor Oostende en ik ga er ook alles aan doen om de ploeg naar een hoger niveau te brengen, maar had ik geweten dat ik zo veel 'kak' over me zou krijgen, dan had ik wellicht gezegd: 'Kust ze allemaal. Ik ga in een ander land voetballen'", aldus de verdediger.

De harde commentaar had Lombaerts niet echt verwacht. "In Rusland was ik op mijn gemak, was ik één van de spelers. Hier werd ik meteen gebombardeerd tot de transfer van het jaar. Terwijl ik dat helemaal niet wilde! Ik ben maar een eenvoudige voetballer - verwacht van mij geen tien passeerbewegingen en tien goals per seizoen. Dat ik beter kan, weet ik ook, maar dat mijn terugkeer zo'n impact zou hebben", zucht Lombaerts.