Het einde van Vanhaezebrouck bij Gent: Vergadering op mijn initiatief

Het einde van Vanhaezebrouck bij Gent: "Vergadering op mijn initiatief"

07-10-2017 07:07
4

Een paar dagen geleden stelde RSC Anderlecht Hein Vanhaezebrouck voor als nieuwe trainer. Vlak daarvoor nam de trainer afscheid van KAA Gent. Wie zat daar voor iets tussen? Inderdaad, Mogi Bayat. In Het Laatste Nieuws spreekt hij over het einde van het Gentse huwelijk,

Vlak voor zijn aanstelling bij Anderlecht nam Vanhaezebrouck afscheid bij KAA Gent. "Goed, ik zal je vertellen hoe de overgang van Hein naar Anderlecht is verlopen... De vergadering van vorige week dinsdag op AA Gent waarbij Hein en het bestuur van de club samen aan tafel zaten, kwam er op mijn initiatief", stelt Bayat.

"Door elke dag aan de telefoon te hangen met Michel, én met Hein, en door mijn contacten met Ivan De Witte, had ik het gevoel dat - na drie formidabele jaren - een einde was gekomen aan een cyclus. Het was tijd voor beide partijen om de dingen te zeggen zoals ze waren..."

Wantrouwen
Het afscheid in Gent kwam er nadat Anderlecht eerder René Weiler bedankte voor bewezen diensten. Toeval? "Ik begrijp je wantrouwen. En toch. Nadat we in mei van dit jaar het contract van Hein in Gent hadden verlengd, merkte Ivan aan tafel op: 'Is iedereen tevreden?' Ik heb toen geantwoord: 'Neen, ik niet."

Bayat had andere plannen. "Ik vind het beter om elkaar nú de bloemen te geven, samen gezellig te eten en te drinken, en om een einde te maken aan de samenwerking.' Hein, Ivan, Michel, alle drie hebben ze mij toen uitgelachen. Of was dat toen ook opgezet spel van 'het monster Bayat'? René Weiler had verdorie net bijgetekend in Anderlecht."