'Anderlecht betaalt KAA Gent een fikse som geld'

'Anderlecht betaalt KAA Gent een fikse som geld'

04-10-2017 07:35
12

Vorige week ging KAA Gent en Hein Vanhaezebrouck uit elkaar. Dinsdag tekende de trainer in Anderlecht. Alle partijen doen of de puzzelstukjes eerder toevallig in elkaar vielen, maar is dat wel zo?

Na het vertrek van Vanhaezebrouck in Gent klonk het dat de partijen in onderling overleg uit elkaar gingen. Vanhaezebrouck kreeg geen ontslagpremie mee en moest de Buffalo's zelf ook geen opstapclausule betalen. Bij Anderlecht beweert men bij hoog en laag dat het Vanhaezebrouck niet contacteerde voor zijn Gents vertrekt.

Het Nieuwsblad brengt woensdag het verhaal naar buiten dat Anderlecht Gent toch nog geld heeft voor Vanhaezebrouck. 'Hoewel het strikt genomen niet nodig was, betaalt Anderlecht toch nog 500.000 euro aan AA Gent omdat Hein Vanhaezebrouck sinds gisteren ­officieel trainer is in het Vanden Stock-stadion', schrijft de krant.

'Dat werd ons bevestigd door makelaar Mogi Bayat, de vriend van Anderlecht die ook de zaken van Vanhaezebrouck behartigt. Het zijn verrassende gebaren, maar tegelijkertijd is het een manier om veel over-en-weer­geroep van beide kanten te vermijden. De bedenkingen die er bij AA Gent over de ontwikkelingen van de jongste tien dagen zeker zijn, zullen op deze ­manier nooit luidop worden geuit.'

Lees ook: 'Anderlecht verloor de strijd door Clement en situatie bij vier andere clubs'