'Anderlecht verloor de strijd door Clement en situatie bij vier andere clubs'

'Anderlecht verloor de strijd door Clement en situatie bij vier andere clubs'

04-10-2017 06:54
3

Sinds dinsdag heeft Anderlecht een nieuwe trainer, Hein Vanhaezebrouck. De oefenmeester had graag Yves Vanderhaeghe als T2 gehad, maar de voormalig trainer van KV Oostende bedankte voor het aanbod uit Brussel. Bij Het Nieuwsblad denkt men te weten waarom.

Bij KV Kortrijk werkten Vanderhaeghe en Vanhaezebrouck succesvol samen. Maar ondertussen proefde Vanderhaeghe van het echte werk. In Kortrijk en later KV Oostende stond hij op eigen benen. Dat wil hij blijven staan.

'Er is maar één reden waarom Vanderhaeghe geen ‘ja’ zei tegen de club van zijn hart en zijn mentor. Van zaterdag tot gisterochtend zou hij hebben getwijfeld, maar gistermiddag was het plots ‘neen’. De reden: hij moet beloftes hebben gekregen dat hij snel aan de slag kan als T1 bij een eersteklasser', schrijft de krant.

Van Gent tot Mechelen
Daarna begint het gissen. Zo meent Het Nieuwsblad dat Vanderhaeghe in beeld is bij KAA Gent om Vanhaezebrouck op te volgen. In de Jupiler Pro League is het momenteel de enige echte vacature. Philippe Clement  zou bovenaan het Gentse lijstje hebben gestaan, maar die wil zijn werk bij Waasland-Beveren afmaken.

Andere opties zijn Standard en KRC Genk. Bij die ploegen liggen de trainers Ricardo Sa Pinto en Albert Stuivenberg onder vuur. De twee kunnen zich amper nog een minder resultaat veroorloven.

Tot slot vraagt Het Nieuwsblad zich ook af of Vanderhaeghe in beeld is bij KV Mechelen. Daar staat Yannick Ferrera aan het roer. Ook de resultaten van Malinwa zijn niet om over naar huis te schrijven, maar Ferrera moet niet vrezen voor zijn job. Sterker nog, de krant denkt dat Marc Coucke aan hem denkt als opvolger van ,,, Vanderhaeghe.