'KAA Gent denkt aan icoon van Club Brugge als volgende trainer'

'KAA Gent denkt aan icoon van Club Brugge als volgende trainer'

03-10-2017 06:48
3

Terwijl Hein Vanhaezebrouck aan het onderhandelen is met Anderlecht, zoekt KAA Gent nog naar zijn opvolger. In de Ghelamco Arena nemen ze hun tijd om de ideale vervanger te kiezen. Interesse is er alvast in een voormalig boegbeeld van Club Brugge, Gert Verheyen.

"We zijn bezig met het samenstellen van een long- en shortlist en we hebben al enkele gesprekken achter de rug. Maar het is nog te vroeg voor concreet resultaat", geeft voorzitter Ivan De Witte meer tekst en uitleg over de zoektocht in Het Nieuwsblad.

Gent wil iemand die attractief voetbal brengt. Het hoopt op een jonge, ambitieuze coach. De 49-jarige Verheyen, die indruk maakt als bondscoach van de Belgische U19, past perfect in dat plaatje. Er is alleen één probleem. Verheyen staat niet te springen voor een baan als hoofdcoach bij een club. "Hij heeft inderdaad altijd gezegd dat het niet honderd procent zijn ambitie was", aldus De Witte. "Maar Gert Verheyen is natuurlijk wel een schitterend iemand", klinkt het in Gent.

Volgens Het Nieuwsblad laat Gent enkel uitschijnen dat Peter Balette en Bernd Thijs het seizoen mogen afmaken. Het is volgens de krant echt wel de bedoeling dat er binnenkort iemand nieuw voor de groep staat.