Ik aanvaard kritiek tegen Celtic, maar op training is organisatie uitstekend

"Ik aanvaard kritiek tegen Celtic, maar op training is organisatie uitstekend"

29-09-2017 19:51
2

Nicolas Frutos gooide woensdag zijn eigen ruiten in bij RSC Anderlecht. De interim-coach wilde graag als vaste T1 aan de slag, maar een slechte tactiek leidde tot een faliekante 0-3-nederlaag tegen Celtic FC in de Champions League. De Argentijn begrijpt de kritiek deels.

"Ik aanvaard de kritiek en het doet me nadenken. Het is belangrijk om naar de analyses te luisteren, maar de kritiek raakt me niet", vertelde hij daarover op een persconferentie, meldt Sporza. "Op de training is de organisatie uitstekend en verloopt de uitwerking van het systeem perfect. Maar om dat ook in de wedstrijden om te zetten heb je tijd nodig." Op zich lijkt Frutos zijn tactische keuzes dus niet verkeerd te vinden.

Waar de voormalige aanvaller niet om heen kan, is de bedroevende vormcurve van het elftal. "Ons spelniveau is zeker verontrustend", geeft hij toe. "Maar we hebben tijd en veel werk nodig om daaraan te werken. De nieuwe trainer zal ook tijd nodig hebben om ons niveau op te krikken." Hoogstwaarschijnlijk valt die taak op de schouders van Hein Vanhaezebrouck, al vraagt die nog enkele dagen bedenktijd.