Camps snapt kritische ultra's van voetbalploegen niet: 'Een Belgische ziekte'

Camps snapt kritische ultra's van voetbalploegen niet: 'Een Belgische ziekte'

20-09-2017 10:07
7

Het is momenteel bijzonder moeilijk voor coaches in België om hun job te houden. De supporters zijn tegenwoordig bijzonder kritisch en eisen al snel om het ontslag van hun coach. Schrijver Hugo Camps hekelt dat.

'Coaches worden meestal weggehoond door de ultra's van de club. Ik zou het graag nog eens meemaken dat supporters als een granieten blok voor hun bedreigde coach gaan liggen bij tegenslagen. Het liquidatieritme van voetbaltrainers wordt stilaan een Belgische ziekte. Coaches in Italië zijn beter af', schrijft hij in Het Laatste Nieuws.

Hij neemt het onder andere op voor Yves Vanderhaeghe, die ontslagen werd bij KV Oostende. 'Na 1 op 21 had Marc Coucke geen geduld meer. Zijn zalvende verklaringen aan het adres van Vanderhaeghe bleken lucht van een cabotin. De betekenis van Yves voor KV Oostende overstijgt nochtans het trainingsveld. Samen met Luc Devroe gaf hij de kustploeg een professionele serieux. Tegen het getwitter en gekakel van de voorzitter in.'

'Coach zonder concessies aan entertainment en flauwekul. Zingen deed hij ook niet. Vanderhaeghe is puur voetbal. De kleedkamer is zijn ereterras. Voor salongedrag heeft hij geen talent. Van een underdoggevoel heeft hij geen last. Van goedkope uitvluchten ook niet. Gewetensvolle vakman met een vaderhart. Antipopulist pur sang, voor Coucke ben je dan een halfwas', klinkt het.

Lees ook: Vanderhaeghe en Weiler zorgen voor pijnlijk record in de Jupiler Pro League