Vanderhaeghe en Weiler zorgen voor pijnlijk record in de Jupiler Pro League

Vanderhaeghe en Weiler zorgen voor pijnlijk record in de Jupiler Pro League

20-09-2017 09:32
9

De Jupiler Pro League is een kerkhof voor trainers geworden. Het wordt steeds moeilijker voor coaches om hun job te houden. Sterker nog, het is in onze competitie nooit erger geweest dan dit seizoen.

Na amper zeven speeldagen staat de teller van het aantal ontslagen al op vier. 'Tintin' Marquez (STVV) en Runar Kristinsson (Lokeren) waren de eersten die afscheid moesten nemen van hun club. Dat gebeurde al na twee speeldagen. Na zeven speeldagen vertrokken ook René Weiler (Anderlecht) en Yves Vanderhaeghe (KV Oostende). 'Erger' is het nooit geweest in de Belgische Eerste Klasse.

Zo weet Het Laatste Nieuws dat het sinds het seizoen '95-'96 is geleden dat er zo vroeg vier coaches werden ontslagen. Dat gebeurde dan wel pas na negen speeldagen. Toen moesten Herbert Neumann (RSC Anderlecht, twee speeldagen,), Jean Thissen (Seraing, twee speeldagen), Walter Meeuws (KV Mechelen, vier speeldagen) en Vic Herman (Lommel, negen speeldagen) vertrekken.

Beterschap lijkt er ook niet meteen aan te gaan komen. Met Ricardo Sa Pinto (Standard), Jordi Condom (Eupen) en in mindere mate Albert Stuivenberg (Genk) zijn er nog coaches die moeten vrezen voor hun job.