'Vanderhaeghe met rug tegen de muur: opvolgers zitten al in de wachtkamer'

'Vanderhaeghe met rug tegen de muur: opvolgers zitten al in de wachtkamer'

19-09-2017 07:30
1

Met een 1 op 21 heerst er een kleine crisis bij KV Oostende. De ambitieuze Kustploeg wil Play-Off 1 halen, maar daar staat het nu ver vanaf. De druk op trainer Yves Vanderhaeghe wordt zo enorm groot. Woensdag tegen Union moet hij proberen zijn vel ten minste voor even te redden. Ondertussen zitten er al twee opvolgers klaar in de wachtkamer.

Een ontslag lijkt onafwendbaar als Oostende zich in de beker laat verrassen door Union St. Gillis. En de Kustploeg heeft zich al voorbereid op dat scenario, want volgens Het Laatste Nieuws polste de club de voorbije dagen al mogelijke opvolgers. Zo zijn Christoph Daum (ex-Club Brugge en net ontslagen bij Roemenië) en Frank Vercauteren (ex-Anderlecht en KRC Genk) in beeld. 

Of eerstgenoemde geïnteresseerd is in de baan in de Versluys Arena, valt nog af te wachten. Vercauteren zou wél openstaan voor de uitdaging. Hij werd vorig seizoen aan de deur gezet bij het Russische Samara, was in beeld bij Antwerp en Zamalek maar zit nog steeds zonder club. 

Het zijn spannende dagen voor Yves Vanderhaeghe. Als de coach morgenavond überhaupt nog trainer is van KV Oostende, dan kwalificeert hij zich tegen Union maar beter voor de volgende bekerronde. Zo niet lijkt een ontslag onafwendbaar. Ex-Club-trainer Christoph Daum en Frank Vercauteren zouden intussen al gepolst zijn. Vanderhaeghe wint maar beter zijn volgende wedstrijden.