Anderlecht mag kandidaat schrappen van lijstje: 'Dat lijkt me geen goede basis'

Anderlecht mag kandidaat schrappen van lijstje: 'Dat lijkt me geen goede basis'

18-09-2017 15:06
7

Anderlecht moet na het ontslag van René Weiler op zoek naar een nieuwe coach. De naam van Frank De Boer viel meteen als kandidaat-opvolger. Volgens Peter Vandenbempt mag de Nederlander echter van het verlanglijstje worden geschrapt.

"De Boer was afgelopen zomer topkandidaat bij Club Brugge om Michel Preud'homme op te volgen. Blauw-Zwart was bereid om lang te wachten, maar had het gevoel dat De Boer enkel wilde komen als hij niet anders kon", vertelde Vandenbempt op de webstek van Sporza. "Hij had zijn eieren gelegd in het mandje van de Premier League. Dat lijkt me geen goede basis om aan de slag te gaan bij een club als Anderlecht."

Nicolas Frutos en de assistenten nemen tijdelijk de taken van René Weiler over. Volgens Vandenbempt is het echter uitgesloten dat de Argentijn hoofdtrainer wordt. "Frutos is ongelooflijk populair. Op dat vlak zal de rust weerkeren, maar ik acht hem nog niet klaar voor de job op lange termijn. De naam van beloftetrainer Emilio Ferrera is ook een keer gevallen, maar daar is geen sprake van. Het zal moeilijk zijn. Dat was ook zo toen ze een opvolger zochten voor Besnik Hasi."