'Wiedergutmachung' is nog geen feit, nieuwkomer slachtoffer in Kums-saga'

'Wiedergutmachung' is nog geen feit, nieuwkomer slachtoffer in Kums-saga'

11-09-2017 06:46
10

Anderlecht speelt dinsdag in de Champions League tegen Bayern München. Bij paars-wit kan Sven Kums toch in actie komen. Na veel vijven en zessen nam René Weiler hem toch mee naar Duitsland. Toch is de Kums-saga nog niet volledig opgelost en heeft nu ook een nieuwkomer er last van. 

Eerst mocht Kums niet mee naar Duitsland. Daarna trainde hij goed en zat hij plots toch in de selectie van Weiler. Mogelijk zat Herman Van Holsbeeck daarvoor iets tussen. De manager zag het niet zo zitten dat de topaankoop van de zomer voor de tweede match op rij moest toekijken vanuit de tribune. Weiler zou daar geen problemen mee gehad hebben. Volgens hem is het normaal dat bij een topclub grote namen soms buiten de boot vallen. Weiler is ook van mening dat Kums nog te veel teert op zijn succesperiode bij KAA Gent.

Sportwereld ziet het zo. "Al moet nog blijken of de spelverdeler morgen speelminuten krijgt in München. Voor een echte wiedergutmachung moet Kums volgens Weiler zijn succesperiode van bij Gent definitief achter zich laten. Sindsdien wordt hij in België te veel op handen gedragen door de analisten, meent de trainer. Gent is verleden tijd. Weiler staat voor minder geduldig en minder horizontaal voetbal. Kums moet zijn DNA dus wijzigen.'

Kums en Weiler lijken dus nog niet op één lijn te zitten, maar de middenvelder krijgt mogelijk wel een nieuwe kans. Doordat Kums toch de selectie haalde, moest Weiler een andere speler in Brussel laten. Nieuwkomer Josué Sa is het slachtoffer van dienst. Hij valt uiteindelijk buiten de selectie.